Csalános zöldborsó-krémleves medvehagymás-satos rúddal.
sponsored links
Igen sokat hallani a csalán méregtelenítõ hatásáról, de alkalmazzák még ízületi bántalmak, allergia, bõrbetegségek kezelésére, és a szépségápolásban is fontos szerepe van. Méregtelenítõ hatásának köszönhetõen, idõnként kúraszerûen szívesen iszom csalánteát. Eddig csakis a teázásig jutottam el, pedig már többször hallottam róla, hogy pl. fõzelék, vagy leves is készülhet belõle. Ma reggel éppen a kertbe igyekeztem amikor megláttam a szépen zöldellõ, harmatos csalánleveleket. Rögtön az jutott eszembe, miért is ne próbálkoznék meg egy leves elkészítésével. Szedtem egy jó nagy marék zsenge csalánlevelet, (persze csakis kesztyûben, mert nagyon tud csípni) és mire a konyhába értem már fejben meg is fõztem a levest. Persze azért magában a csalán biztosan nem lett volna valami ízletes, így zöldborsó, fûszerek, és tejszín is került a levesbe. Az elkészült leves pedig, nagyon finom és selymesen krémes lett. A zöldborsó mellett pedig nem is volt érezhetõ a csalán íze. Levesbetét helyett, leveles tésztából tejföllel megkent, medvehagymával megszórt, sajtos rudat sütöttem. A finom krémleves, és a ropogós töltött rudacskák pedig nagyon jól illetek egymáshoz.
Hozzávalók:
20 dkg zöldborsó
1 nagy marék csalánlevél ...