Csalános burgonyagombóc a levesbe

2017-04-12

sponsored links






A gombócleves szeretetét otthonról hoztam, az elkészítését Édesanyámtól tanultam.
Az idõ folyamán megtanultam bátran használni a természet kincseit,
ezért került most csalán a gombócba :)





 A krumpligombócot tehetjük gombóclevesbe (alföldi (pl. itt), vagy zöldséglevesbe,
borsólevesbe, bablevesbe, savanyúlevesbe, amibe csak eltudjuk képzelni.
Most kevés tejszínnel "selymesített" zöldséglevesbe
(sárgarépa, fehérrépa, borsó, zeller) készítettem.




Csalános burgonyagombóc

Hozzávalók
80 dkg fõtt burgonya
2 db tojás
2 tk só
1 ek lágy vaj
30 dkg rétesliszt
5 dkg tönköly finomliszt
1 csokor friss csalán

1) A krumplit tisztítás, darabolás után sós, olajos vízben megfõztem.
Leszûrtem, áttörtem és hagytam langyosra hûlni.
(A fõzõvizet félretettem, felhasználtam a leveshez.)
2) A csalánt megmostam, leráztam róla a vizet és apróra vágtam.
Az áttört krumplihoz adtam a lágy vajat, a tojásokat és a csalánt. Összekevertem.
Hozzámértem a liszteket és lágyan beleforgattam.
3) A levest közben elkészítettem.
A krumplis, csalános tésztából nedves kezeimmel gombócokat formáztam
és rögtön a forró, fövõ levesbe raktam.
Amint minden gombóc a leves tetejére úszott, elzártam a tüzet
és a levest lefedtem.







apró gombócokat formázok


 a leves tetejére úsztak


Tálalásnál kínálhatunk hozzá tejfölt.
Jó étvágyat!




Folytats a blogon ... szeretetrehangoltan.blogspot.com/2017...

sponsored links

Keres?s