Csalánlevélbõl desszert - avagy csalánlevelek tésztában sütve, baracklekvárral vagy mással
sponsored links
A csalánlevél bundázva sósan és édesen is finom, bár a tészta ugyanaz, mint az akác és bodzavirágfánk készítéséhez használtam.
Elkészítés:
Tésztabunda a csalánlevelekre: kb. 1/4 rész rizsliszt és 3/4 rész finom búzalisztbõl, tejjel, tojással kevert sûrû palacsintatészta, de biztosan mûködik tempura bundával, illetve sörtésztával is, jeges vízzel vagy sörrel kikeverve. A csalánleveket megmosva megszáradva frissen mártogattam a tésztába, ami sütés elõtt egy fél órát állt. Sütés után, még forrón megszórtam vaníliás cukorral. Majd baracklekvárral ettük, de van, aki sósan, így, gombasalátával. Az így kisütött nagyobb levelek, finomak lehetnek sós pástétommal, salátával, hideg kencével megrakva is, de jók édesen, fahéjas cukorral, lekvárral, pudinggal, vagy akár pici, édes kásával megpakolva is.
csalános receptötletek itt is
csalánlevél bundázva sósan: itt
Erdõkóstoló a Facebook-on még több tartalommal,