Csalánleves

2018-05-24

sponsored links




Hozzávalók 4 személyre

egy nagy csokor csalán (lehetõleg fiatalabb hajtások)
2 gerezd fokhagyma
3 evõkanál olaj
1 csapott evõkanál liszt
5 dl zöldség alaplé
2 dl tejszín
5 dkg reszelt sajt
1 teáskanál cukor


A csalánleveleket leszedjük a szárról (gumikesztyû feltétlenül szükséges!) és forrásban lévõ vízbe dobjuk. Kb, fél percig fõzzük, majd leszûrjük.
Az olajon kicsit megfuttatjuk a reszelt fokhagymát, rászórjuk a lisztet, kicsit átkeverjük és felöntjük a zöldség alaplével.
Hozzáadjuk a csalánleveleket, a cukrot és ízlés szerint sózzuk.
Felforraljuk és lassú tûzön 10-15 percig fõzzük.
Végül hozzáöntjük a tejszínt, beleszórjuk a sajtot és, ha még szükséges sózzuk, majd összeforraljuk.


Folytats a blogon ... citromhab.blogspot.com/2018/05/csalan...

sponsored links

Keres?s