Csalánlevelek sós palacsintatésztában majonézes gévagombasalátával
sponsored links
Majonézes gombasalátát készítettem, az itt leírt módon, mert akkora sikere volt korábban, hogy ismételni kellett. Ehhez az akácvirág és bodzavirágfánk sütéséhez kevert palacsintatésztába mártva sütöttem a csalán hajtáscsúcsáról szedett fiatal, de nagyobb méretû leveket. Jó volt sósan, de van aki, édesen, lekvárral ette ezeket a bundás leveleket. Nagyon picit érezni a csalán ízét, és természetesen már nem csíp a csalán.
Tésztabunda a csalánlevelekre: kb. 1/4 rész rizsliszt és 3/4 rész finom búzalisztbõl, tejjel, tojással kevert sûrû palacsintatészta, de biztosan mûködik tempura bundával, illetve sörtésztával is, jeges vízzel vagy sörrel kikeverve. A csalánleveket megmosva megszáradva frissen mártogattam a tésztába, ami sütés elõtt egy fél órát állt. Sütés után, még forrón picit megsóztam a bundás leveleket.
Majonézes gévagombasaláta: Tejfölbõl és majonézbõl, pici sóval, borssal, pici édesítéssel finom szószt kevertem. Úgy két tenyérnyi friss fiatal gévagombát apró kockákra vágtam, és sós, fokhagymás vajon alaposan lepirítottam, majd hagytam kihûlni. Csabaíre vérfüvet és podagrafüvet szedtem még, egy fél csokorral, és szedtem még az éppen termõre fordult medvehagyma zöld, puha terméskéibõl is. Mindezeket megmosva, apróra vágtam. A medvehagyma termés maradhat egyben is annyira jó ráharapni. Két tojást keményre fõztem, kihûtve azt is kockákra vágtam, és kockára vágtam még egy szeletnyi füstölt fetasajtot is. A gévagombát, a tojáskockákat a vadzöldségeket és a fetát mind belekevertem a majonézes tejfölös szószba. Mennyei.
Erdõkóstoló a Facebook-on még több tartalommal,