Csalánfõzelék júhtúrós puliszkaroláddal és díj
sponsored links
Ki kell használni, ha egyetlen fogyasztható növény van a kerben és az a csalán! Én magam még sosem készítettem, de anyukám egyik tavaszi kedvence, így ettem néhányszor, már ha hajlandó voltam megkóstolni... És most íme, hosszas rákészülés után leszedtem, megfõztem és egy napi tûnõdés után már sikerült is eldönteni, hogy legyen belõle klasszikus fõzelék. (Sok ész kellett ám kitalálni...:) Volt úgy, hogy ricottás-csalános gnocchi vagy csalános cannelloni lesz belõle, majd utolsó perceben megmaradtam az eredeti terv mellett. Sebaj, majd legközelebb... még mindig van itt csalán bõven:)
Hozzávalók:
1 nagy (Tescos jellegû) tasak csalán levél (másképp nem mértem:)
fél fej hagyma
1 cikk fokhagyma
fél dl tej
fél dl tejszín ...