Csalánfõzelék (hamis paraj)
sponsored links
Hozzávalók(4 személyre):
1 kg zsenge csalán, 3-4 cikk fokhagyma, 1 evõkanál zsír, 2 evõkanál liszt, kb. 3-4 dl tej, 1 dl tejföl, 1 zsömle, só, bors
Elkészítése:
A csalánt megtisztítjuk, jól megmossuk, majd enyhén sós vízben puhára fõzzük, jól lecsepegtetjük. Miután kissé kihûlt apróra vágjuk. Kb. 1 dl tejben megáztatjuk a zsömlét, majd szitán áttörjük, vagy pépesítjük.
Az zsírból és lisztbõl világos rántást készítünk, ízesítjük a zúzott fokhagymával, hozzáadjuk a parajt, a zsömlét, és a tejfölt, sózzuk, borsozzuk, apránként felengedjük annyi tejjel, hogy fõzelék sûrûségû legyen, jól kiforraljuk.
Fõtt vagy tükörtojással, de bundás kenyérrel, sült vagy fõtt krumplival is nagyon finom.Tipp: készíthetjük vegyesen spenóttal is, fele-fele arányban!