Csalogány 26

2011-12-21

sponsored links

Egy tétellel megint kevesebb van a listámon, mert a Csalogány 26 is pipálva immár. Körülbelül a legrégebb óta kerülgetett hely, pedig kézenfekvõ volt, hogy kipróbáljam, de mégsem történt meg idáig. Sokáig tartott vele a petting, de bevallom, a végjáték miatt teljes mértékben megérte! Mióta tudtam, hogy megyünk a Csalogányba, rettentõen vártam. Sajnos a legutóbbi ilyen nagyon várt gasztro élmény nem váltotta be a hozzáfûzött reményeket - gondolok itt az Olimpiára, ahol az élmény ilyen erõsen felemás maradt. Részben nagyon jó volt, részben pedig nem. Pont ezért inkább úgy álltam a Csalogány 26-hoz, hogy lesz, ami lesz, mert az emberek is vagy szuperlatívuszokban beszélnek róla, vagy épp az ellenkezõje.
Szerencsére a csalódásnak a halvány árnyéka sem fedte be a vacsorát, amit itt fogyasztottam el. Pont ennek az inverze; az egész három órás vacsora maga volt a csodálatos utazás a gasztro-mennyországba! Utána hazaérve és az egész vacsorára visszagondolva is csak hatalmas nagy mosollyal tudtam nyugtázni az estém.

Az utazás kezdete már a pincérek segítõkészségével kezdõdik, amint belépve az ajtón érzékeltetik, hogy itt bizony a vendég az elsõ és ezért mindent meg is tesznek. Több kritikát olvastam, melyekben lehúzzák a pincéreket a viselkedésük miatt, velünk viszont semmi negatívum nem történt, sõt egész este kiváló szervizben volt részünk. Külön dicséret illeti a fiatal sommelier-t; a munkájához nyilván kiválóan értett, de ahogy az egész vacsora ételeihez párosított borokat is felszolgálta és információkkal látott el minket, az bámulatos volt. Innen is külön köszönet, hogy abból a mennyei és egyben utolsó Tokaji Cuveé-bõl kaptunk repetát, hogy az õ szavait ...

Folytats a blogon ... feedproxy.google.com/~r/hinyenc/~3/Sj...

sponsored links

Keres?s