Csalamádé, télire (?)

2011-10-16

sponsored links


Tücsök voltam egész nyáron*, ezen ilyentájt már csak  hangyányit lehet segíteni.Méghozzá csalamádé eltevéssel.Amit pontosan úgy kell csinálni, ahogy azt  SL megmondta.Csak azt nem árulta el, hogy hány napot kell várni ahhoz, hogy  végre meg lehessen enni. Mondjuk libazsíros kenyérrel.

Hozzávalók ( a képen látható öt üvegnyi mennyiséghez):

2,5 kg vékonyra gyalult káposzta
1,5 kg karikára vágott zöldpaprika (legyen közte sok piros és narancssárga)
0,5 kg karikára vágott vöröshagyma
1kg karikára vágott uborka
4 db karikára sárgarépa
ecet, cukor, só, babérlevél, szemes bors,savanyúságtartósító

A káposztát még a piacon meggyalultatom,a többi zöldséget a robotgépem** szeleteli szép vékony karikára.Külön a káposztát, és külön a többi zöldséget jól besóztam, fél napig hagytam állni, idõnként megforgatva.
2 liter vizet forraltam fel 10 dkg cukorral, két babérlevéllel, 10-12 szem borssal, sóval és fél csomag ...

Folytats a blogon ... vesta007.blogspot.com/2011/10/csalama...

sponsored links

Keres?s