Csalamádé

2011-09-14

sponsored links


A savanyítós részben már említettem, hogy a projektben készült csalamádé is. A múltkori hamburgerezéshez bontottuk fel az elsõ üveget és azt kell mondjam nagyon finom.
Én nem szeretem az édes csalamádét. És nekem úgy rémlik, hogy bolti rokona gyors érleléssel, édesítõvel és citromsavval készül. És sajnos el tudom képzelni, hogy a "savanyú káposzta gyárak" sem hagyományosan készítik már. Tisztelet a kivételnek. Az éréshez idõ kell, az idõ pedig pénz.
(És akkor itt csendben hívnám fel a figyelmet egy nagyon jó kis fesztiválra, amit minden évben megrendeznek Vecsésen, csak sajnos nem mindig tudok elmenni rá. Ki nem találtátok volna: Vecsési Káposztafesztivál.)
Na de térjünk vissza a csalamádéhoz. Ez a változat erjedéssel készül, tejsavas erjedéssel, ahogyan a savanyú káposzta is. Ettõl kicsit ódzkodtam, de belevágtam, mert bíztam a már jól bevált 33 befõzõs könyvecskémben.
Jó savanyú lesz. Egyrészt a sok ecet miatt (amit lehet, hogy jövõre mérsékelek majd), másrészt az érés miatt. Nekem nagyon bejön, én így szeretem a csalamádét. A zöldségek kicsit összeesnek, de még harsognak az ember foga alatt.
Kicsit macerás, mert a sokféle zöldséget meg kell tisztítani, elõ kell készíteni, a kis robotgépem viszont ...

Folytats a blogon ... kataspajza.blogspot.com/2011/09/csala...

sponsored links

Keres?s