Csal?nzsel?s, vajas, s?t?t?k?s tekercs
sponsored links
A csal?nzsel? ?s a vaj kombin?ci?ja a s?tin valami nagyon finom ?llag? ?s ?z? eredm?nyt adott. A vajas f?szeres zsel?t kiss? felvette a t?szta, k?v?l karamelliz?l?dott is, a kis?lt tekercsek tetej?re csorgatva pedig kr?mesre s?r?s?d?tt, ahogy kih?lt. A csal?nt nem ?rezni benne, csak a tudat, hogy valami hasznosat is esz?nk ebben a kombin?ci?ban. Plusz m?g s?t?t?k ?s magok a t?szt?ban....
Elk?sz?t?s: A tekercsek t?szt?ja el?zetesen megs?t?tt s?t?t?kkel kevert kelt, enyh?n ?des t?szta. A s?t?t?k?t a felfuttatott ?leszt?s, kicsit lisztes tejhez kevertem botmixerrel, majd k?zepesen l?gy t?szt?t dagasztottam, annyi liszttel, amit ez a s?t?t?k?s tejes kever?k felvett, sz?rtam bele olajos magokat is. (kb. 500 g liszt, 250 ml tej, 2,5 dkg ?leszt?, 2 ev?kan?l cukor, 2 kan?l olaj vagy zs?r, f?l te?skan?l s?, 2 szelet s?lt s?t?t?kb?l, olajos magok ?zl?s szerint, ak?r b?kkmakk is, ha van.) Majd letakarva meleg helyen dupl?j?ra kelt. A t?szt?t t?glalap alak?ra kiny?jtva megkentem kb. fele-fele ar?nyban kevert felolvasztott vaj ?s narancsos csal?nzsel? kever?k?vel, mikor az m?r kicsit visszadermedt. Ezut?n feltekertem, szeleteltem, tepsiben s?t?ttem. A vajas kever?k kifolyik ?s felveszi a t?szta is ?s karamelliz?l?dik is a s?ti alj?n. Mikor kis?lt, a tekercsek tetej?re a megmaradt vajas zsel?b?l csorgattam m?g. Puh?ra, de s?r?re dermedt a zsel?s vaj a tekercsek tetej?n.
A csal?nzsel? IGY k?sz?lt, csak narancsos-gy?mb?res f?szerez?ssel.