Csal?nos karfiolgoly?k, pitypangos sal?t?val
sponsored links
Csal?n ebbe is, mert mi m?s :) Csal?n itt is, sok?s a csal?nr?l mint ehet? vadn?v?nyr?l, ehet? gyomn?v?nyr?l itt b?vebben, hogy, mikor, mennyit? Hozz?val?k: 60 dkg karfiol, 10 dkg csal?n-hajt?scs?cs, 10 dkg kem?ny sajt, 1 toj?s, 1 kisebb v?r?shagyma, 2 gerezd fokhagyma, 2 ek zabpehely, 1 ek teljes ki?rl?s? liszt, s?, bors, ?zl?s szerint. A pan?roz?shoz liszt, toj?s zsemlemorzsa. Olaj a s?t?shez. A sal?t?hoz pitypanglevelek ?s szezon?lis z?lds?gek. Elk?sz?t?s: A karfiolt r?zs?kra szedj?k, k?ses dar?l?ban durva morzs?sra dar?ljuk. A csal?nt blans?rozzuk, kicsavarjuk, apr?ra v?gjuk. Serpeny?ben, kev?s olajon, kevergetve, f?lpuh?ra pir?tjuk a karfiolt, k?zben a csal?nt is hozz?adva, azt is puh?ra pir?tjuk. Ha a z?lds?gek kih?ltek, hozz?keverj?k a t?bbi hozz?val?t. Vizes k?zzel goly?kk? form?zzuk, a goly?kat pan?rozzuk, majd kis?tj?k mindk?t fel?ket. A sal?t?hoz, frissen hajtott pitypangleveket keres?nk, ha keser?, p?r ?r?ra hideg v?zbe ?ztathatjuk. A sal?t?ban ?zl?s szerinti m?s z?lds?ggel keverhetj?k. Majon?zb?l ?s tejf?lb?l, s?val, borssal, pici ?des?t?ssel k?sz?t?nk r? ?ntetet, mely a karfiolgoly?k m?rtogat?ja is lehet egyben.