Csal?nos gr?zgaluska avagy daragaluska
sponsored links
Csal?nt b?rmibe... Ha m?s?rt nem, akkor az?rt, mert csod?san haragosz?ld, k?l?n?sen, ha felhaszn?l?s el?tt blans?rozzuk, mely ?ltal szebb sz?ne, jobb ?ze lesz ?s persze m?r nem is cs?p. Ezen k?v?l sok er?nye van m?g, ami miatt ?rdemes fogyasztani. Tov?bbi sok-sok csal?nos IDE kattintva b?ng?szhet?.
Elk?sz?t?s: A csal?nnak csak a legfiatalabb hajt?s?t haszn?lhatjuk f?z?shez, id?sebb leveket nem aj?nlott, vagyis a legfels? 5-6 levelet szedj?k. Ha megszedt?k, vizet forralunk ?s kisebb adagokban egym?s ut?n a forr?sban lev? v?zbe tessz?k kb. f?l percre, majd ezut?n jeges v?zbe vagy legal?bb hideg csapv?zbe. Kicsavarva, laz?n egy dobozba t?ve, a h?t?ben j? p?r napig el?ll. ?gy k?zn?l van egy ilyen gr?zgalusk?hoz is.
A gr?zgalusk?t zs?rral vagy vajjal k?sz?tem, 1 norm?l toj?shoz kb. 5 dkg zs?r vagy puha vaj ?s kb. 10 dkg b?zadara kell + csipet s? + apr?ra v?gott, blans?rozott csal?n. N?ha kev?s, levesben f?tt s?rgar?p?t is t?r?k bele vill?val vagy belereszelem. ?sszekeverem, majd ?llni hagyom 20 perc-f?l ?r?t legal?bb. Pr?baf?z?st mindig csin?lok. Ha j?, mehet mind a levesbe.