CSAK ÚGY EGYSZERÛEN : CSUSZA...
sponsored links
Régi magyar hagyományos étel a Túrós csusza. A recept szerint a tört apró tésztát, miután a sós vízben kifõzték, összekeverték a tejföllel, túróval és a szalonna kisült zsírjával, majd hirtelen összesütötték az egészet. Mikor megsült, tálaláskor még meglocsolták egy kevés szalonna zsírral, és ettõl lett a tészta úgymond "csúszós", innen jött a "csusza" elnevezés. Tálaláskor még tejföllel gazdagítva és a kisült szalonna pörcével megszórva adták forrón asztalra... Jó kalóriadús tészta étel, nem éppen híres a diétában. Sajnos.... Sõt, hogy mondjak még hozzá egy apróságot, az ínyencek még porcukorral is meghintik a pörcös - túrós halmot. Csusza tészta hiányában, most fodros kockával készült. De gondolom nem mondok újat, ha megállapítom, hogy frissen gyúrt házi tésztából az igazi.
Nagy trükk nincs a készítésben. A húsos füstölt szalonnát apró kockára felvágjuk, majd ...