Csak semmi szirup? - avagy folyt.köv. rétessztori
sponsored links
Avagy a duplán diós (makadámdió, közönséges dió), citrusos, mézesfûszeres baklava esete velem. Elõjáróban annyit, nem lenne rossz (bár kicsit érdekes), ha nem erõltetem a makadámdiót.
Bár mindkét magfélét elõpirítottam felhasználás elõtt (talán nem vágtam elég apróra aztán?), ennek a fránya csonthéjasnak még sülés után is sikerült megõrizni rességét, nyerseségét. Ha csak dió megy bele, elképzelhetõ, hogy sokkal, de sokkal finomabb lesz.
A maradék réteslapból tehát nem valami magyaros finomságot készítettem (fagyaszthatóság szempontjából a nyers tészta 5-re vizsgázott), kelet felé kalandozva, és mert van olyan, amikor a rétesnek esze ágában sem áll kígyónak akarni lenni, sõt, egyenesen borsózik a háta mindenféle tekeredéstõl, baklavát készítettem. A kiinduló receptet ...