Csak röviden

2012-05-15

sponsored links


Múzs a minap vacsora tájban éhségre panaszkodott. Ilyenkor természetesen jön a háziasszonytól megszokott kérdés, melyben nevezett érdeklõdik, hogy a másik fél mégis miféle étket kíván. Erre - általában hímnemûnek feltéve a kérdést - érkezik is a megfontolt válasz, miszerint fogalma sincs, a(z) - általában - nõnemû készítsen "valamit". Bedobtam a dzsókert: szalonna jó lesz? Nos, húsimádóm csillogó szemét látva elégedetten a konyha felé vettem az irányt. Csak egy kérdés merült fel: nyers, vagy sült formában kéri-e?! Mélyen elmerült a tudomány dzsungelében, gondoltam, nem fárasztom holmi halandó kérdésekkel. Tudtam ugyanis, hogy a hûtõben bevetésre készen pihen egy kis darab kövesztett (abált) szalonna, s egy nagyobb darab füstölt szalonna is. Mindkettõ házi, azaz Szultán és Mara áldásos tevékenységének köszönhetõ. A végsõ döntésem tehát: mindkettõ.

A fokhagymával vastagon tûzdelt, sóval, pirospaprikával, darált fokhagymával bedörzsölt fõtt ...

Folytats a blogon ... belvarosikonyha.blogspot.com/2012/05/...

sponsored links

Keres?s