Csak még annál is finomabb?
sponsored links
Hmm, sárgabarack, ha jellemeznem kéne, csak annyit mondanék: mennyei! Hûvös, egészséges, krémes, dúsan sárgabarackos. Ez itt az utóbbi idõk legfinomabb levese. A család nagyon dicsérte, minden egyes kanál után, hmm? nyami-nyami azt mondták, olyan, mintha Danone joghurt és lágy puding ötvözetét kanalaznánk, csak még annál is finomabb! Én mondom, érdemes a családnak fõzni :-))
Klarissza hideg sárgabarack krémlevese
Hozzávalók:
? db citrom
1 kg érett sárgabarack
4 db nagyobb érett nektarin
12 dkg kókuszcukor
? mk õrölt fahéj
egy csipet só
Pudinghoz:
? l tej
1 csomag vaníliás pudingpor - cukor nélkül, fõzõs
1 dl tejszín
1 ek kókuszcukor
Díszítés:
mandulapehely, csipet kókuszcukor, sárgabarack, menta
Elkészítés:
A citromot megmossuk, burgonyahámozóval lehántunk róla 2 ujjnyi héjat, a levét kinyomkodjuk és átszûrjük.
A sárgabarackot és a nektarint megmossuk, 2 nagyobb barackot félreteszünk a díszítéshez, a többit a nektarinnal együtt 1-1 ? percre forró, majd hideg vízbe dobjuk, így pompásan lehúzható a héja.
Kimagozzuk, és egy tálba tesszük, és azonnal megöntözzük a citromlé levével.
Hozzáadjuk a cukrot, a fahéjat, 1 csipet sót és elkeverjük, bot mixerrel simára turmixszoljuk. Tegyük félre.
Egy kis hideg tejben, eldolgozzuk a pudingport, felengedjük a többi tejjel, és folyamatosan keverve a felfõzzük, ha kész egy ek cukrot adunk hozzá. Hagyjuk kihûlni.
Ezt követõen a barackhoz, hozzáadjuk a pudingot és jól összeturmikszoljuk, és tejszínnel krémesítjük. Ha elkészültünk a hûtõbe tesszük, hogy jó hidegre hûljön.
Tálaláskor a levest tálkákba szedjük, díszítjük barackkal, mentával, megszórjuk mandulapehellyel és egy csipet kókuszcukorral.
*Tipp: mivel a sárgabarack nincs felfõzve, így az én általam ajánlott sárgabarackos krémleves, teljes mértékben megtartja a vitamintartalmát, amire a szervezetünknek szüksége van. Kókuszcukor használatával, pedig még inkább az egészséges étrendbe beilleszthetõ. Tejszínhabot is kínálhatunk hozzá, de csak a magunk által készített habszifonos változatban, mert ez egészségesebb, mint a boltban kapható növényi flakonos változat. Vagy magunk által készített, vanília fagylalttal is kiváló.
Jó étvágyat!
Klarissza
Klarissza hideg sárgabarack krémlevese
Hozzávalók:
? db citrom
1 kg érett sárgabarack
4 db nagyobb érett nektarin
12 dkg kókuszcukor
? mk õrölt fahéj
egy csipet só
Pudinghoz:
? l tej
1 csomag vaníliás pudingpor - cukor nélkül, fõzõs
1 dl tejszín
1 ek kókuszcukor
Díszítés:
mandulapehely, csipet kókuszcukor, sárgabarack, menta
Elkészítés:
A citromot megmossuk, burgonyahámozóval lehántunk róla 2 ujjnyi héjat, a levét kinyomkodjuk és átszûrjük.
A sárgabarackot és a nektarint megmossuk, 2 nagyobb barackot félreteszünk a díszítéshez, a többit a nektarinnal együtt 1-1 ? percre forró, majd hideg vízbe dobjuk, így pompásan lehúzható a héja.
Kimagozzuk, és egy tálba tesszük, és azonnal megöntözzük a citromlé levével.
Hozzáadjuk a cukrot, a fahéjat, 1 csipet sót és elkeverjük, bot mixerrel simára turmixszoljuk. Tegyük félre.
Egy kis hideg tejben, eldolgozzuk a pudingport, felengedjük a többi tejjel, és folyamatosan keverve a felfõzzük, ha kész egy ek cukrot adunk hozzá. Hagyjuk kihûlni.
Ezt követõen a barackhoz, hozzáadjuk a pudingot és jól összeturmikszoljuk, és tejszínnel krémesítjük. Ha elkészültünk a hûtõbe tesszük, hogy jó hidegre hûljön.
Tálaláskor a levest tálkákba szedjük, díszítjük barackkal, mentával, megszórjuk mandulapehellyel és egy csipet kókuszcukorral.
*Tipp: mivel a sárgabarack nincs felfõzve, így az én általam ajánlott sárgabarackos krémleves, teljes mértékben megtartja a vitamintartalmát, amire a szervezetünknek szüksége van. Kókuszcukor használatával, pedig még inkább az egészséges étrendbe beilleszthetõ. Tejszínhabot is kínálhatunk hozzá, de csak a magunk által készített habszifonos változatban, mert ez egészségesebb, mint a boltban kapható növényi flakonos változat. Vagy magunk által készített, vanília fagylalttal is kiváló.
Jó étvágyat!
Klarissza