Csak könnyedén: hal és saláta

2012-06-18

sponsored links


Halra vágytam. Vagyis, azt hiszem, mondhatom Múzs nevében is inkább, hogy vágytunk. Nagyon szeretjük a halat. Sokszor és sokféleképpen szoktuk fogyasztani, az utóbbi idõben azonban valahogy elmaradt. Köszönhetõ ez a szüleink jóvoltából bõvülõ húskészletünknek, s a tavasz beköszöntével egyre sokfélébb idényzöldségeknek. Persze volt azért hal, de nem az a mennyiség, amire igényünk lett volna.
Vasárnapra tehát hal volt a terv, s a melegre-, valamint a kétoldali krumpliundorra való tekintettel salátával!

A fagyasztóban hekk filét találtam, ami kívánta a paprikás lisztes sütést. A salátát meg csak én hívom annak. Általában összevágok egy csomó zöldséget és egy pici olívaolajjal nyakon öntöm. Semmi só, bors, stb, csak úgy magában. Fûszert csak a joghurtos, vagy kefires dresszinghez használok, de most nem ez volt a terv!

Hekk filé rántva ropogós salátával

4 szelet halfilé (kb. 25 dkg)
3 púpozott tk liszt
1 tk pirospaprika
1 kk õrölt kömény ...

Folytats a blogon ... belvarosikonyha.blogspot.com/2012/06/...

sponsored links

Keres?s