Csak a recept, méghozzá muffin
sponsored links
Az igazság az, hogy ez a hetem némiképp nehezebb volt, mint elõzetesen terveztem. Kb. 15 perce bambulom a monitort, hogy kéne ide írni valamit, de semmi nem jut eszembe, az alvás vágyképét leszámítva.
Így megmaradok inkább csak a receptnél. :) És mivel képtelen lennék az összetett gondolkodásra, így a recept is a lehetõ legyegyszerûbb lesz.
Répás-diós muffin (12 db)
- 75 g fehér tönkölyliszt
- 75 g teljes kiõrlésû búzaliszt
- 100 g nyírfacukor
- 2 tojás
- 50 g sárgarépa (1 nagy / 2 kisebb)
- 100 g darált dió + 12 szem a díszítéshez
- 1,5 dl olívaolaj
- ? tk fahéj
- csipet szerecsendió
- csipet só
- ? csomag sütõpor
A kétféle lisztet elkeverjük a fûszerekkel, sütõporral, sóval. A tojás kihabosítjuk a cukorral, majd hozzáadjuk az olajat, a sárgarépát, végül a diót. Egy fakanállal / spatulával belekeverjük a lisztes keveréket. A tésztát elosztjuk a 12 muffinformába (papírral bélelt / kivajazott), a tetejükre teszünk egy-egy fél szem diót. 25 perc alatt 170 fokra elõmelegített (légkeveréses sütõ) megsütjük, rácson hagyjuk kihûlni.
CH tartalom: 15 g CH/db
Kalóriatartalom: 238 kcal/db
Így megmaradok inkább csak a receptnél. :) És mivel képtelen lennék az összetett gondolkodásra, így a recept is a lehetõ legyegyszerûbb lesz.
Répás-diós muffin (12 db)
- 75 g fehér tönkölyliszt
- 75 g teljes kiõrlésû búzaliszt
- 100 g nyírfacukor
- 2 tojás
- 50 g sárgarépa (1 nagy / 2 kisebb)
- 100 g darált dió + 12 szem a díszítéshez
- 1,5 dl olívaolaj
- ? tk fahéj
- csipet szerecsendió
- csipet só
- ? csomag sütõpor
A kétféle lisztet elkeverjük a fûszerekkel, sütõporral, sóval. A tojás kihabosítjuk a cukorral, majd hozzáadjuk az olajat, a sárgarépát, végül a diót. Egy fakanállal / spatulával belekeverjük a lisztes keveréket. A tésztát elosztjuk a 12 muffinformába (papírral bélelt / kivajazott), a tetejükre teszünk egy-egy fél szem diót. 25 perc alatt 170 fokra elõmelegített (légkeveréses sütõ) megsütjük, rácson hagyjuk kihûlni.
CH tartalom: 15 g CH/db
Kalóriatartalom: 238 kcal/db