Csak a Philly: Sajttorta

2011-10-27

sponsored links


A jó sajttortában Philadelphián kívül jóformán más nincs is, abból viszont több mint fél kiló. Elkészítése a lehetõ legegyszerûbb, kár bonyolítani, attól nem lesz jobb, sõt. A tetején szeretem a cukros tejfölt, az ad neki egy szép tiszta lezárást.
Egy-két dolog azért van, amire érdemes figyelni: az összes hozzávaló legyen egyformán szobahõmérsékletû; illetve semmiképp se süssük túl (ez onnan látszik, hogy bereped a teteje, de akkor már késõ), vegyük ki, amikor még remegõs a közepe. Vízfürdõben sütni szerintem tök felesleges, úgyis csak belemegy a víz, ha nincs megfelelõ formánk hozzá, hiába tekerjük át nyolc réteg alufóliával.

Szerintem így csináld: darálj le egy csomag Zabfalatokat, adj hozzá 50 g olvasztott vajat, nyomkodd egy kivajazott, sütõpapírral bélelt 23 cm-es tortakarika aljára, és süsd 160 fokon 10 percig.
Közben keverj össze 680 g Philadelphia krémsajtot ...

Folytats a blogon ... edesem.blogspot.com/2011/10/csak-phil...

sponsored links

Keres?s