Csacsihal és a rozmaring (VKF! 51. fordulóra)
sponsored links
A nyárikonyha blogon meghirdetett 51. forduló témája a Levelet kaptam! Vagyis zöld fûszerek, levél zöldségek a nyári konyhában. A feladat igen egyszerû, készítsünk bármilyen ételt valamilyen ehetõ levél felhasználásával.
Választásom a zöld fûszerek közül rozmaringra esett. Elsõsorban azért, mert néhány éve még nem voltunk jó barátságban. Most viszont nagyon gyakran használom. Egyes ételek pedig elképzelhetetlenek nélküle. Ilyen például a sült hal is. Legnagyobb kedvencem a tengeri süllõ, de ezúttal nem azt készítettem, hanem csacsihalat, hétköznapi nevén hekk-et. Bevallom töredelmesen a Balatonon még sosem ettem. Ennek két oka van. Egyrészt vagy barátokhoz megyünk, ha ott járunk, õk pedig mindenféle finomsággal jól tartanak, vagy ha a tó másik részére vesszük az irányt én mindig a fogast választom a halsütõnél.
Ezt a halat a Budaörsi halpiacon vettem. Valószínûleg eszembe se jutott volna kérni, de kíváncsi természetem miatt érdeklõdtem, miféle hal az a pultban, mert ilyet még nem láttam. Mondták is, hogy ritkán szokott lenni, vigyem el nyugodtan. Persze tanácstalan voltam, hogyan készítsem el, abban biztos voltam, hogy a bõ olajban sütés az nálunk felejtõs. Nem kell túlbonyolítani, süssem úgy, mint a többi halat, mondta az eladó. Így tettem, nem bántam meg. Azért ha a tengeri süllõt nem is szorította le a trónról ez a hal, de azért nagyon finom volt.
Hozzávalók: ...