Cs?sz?rmorzsa - ?jrat?ltve
sponsored links
Egyszer m?r k?sz?lt egy smarnis poszt (ez az), akkor a "v?letlen" hozta (meg az ?n b?nas?gom - hihi) a helyzetet, most azonban tudatosan k?sz?lt egy ?jabb, imm?r toj?s n?lk?li (alapb?l glut?n- , tej- ?s cukormentes) recept.
Egy 1,2 dl-es kis b?gr?csk?vel m?regettem (m?r amennyire), ebb?l a mennyis?gb?l lett k?t szem?lyre val? adag.
Teh?t a lisztnem?ek: 1/4 b?gre k?lesk?sa, 1/2 b?gre barnarizsliszt, 1 b?gre k?kuszliszt, 1 ev?kan?l k?kuszreszel?k, 1/2 kiskan?l ?tif?magliszt, 1 ev?kan?l chiamag, k?shegynyi van?liapor, plusz egy f?l (bio) citrom h?j?b?l kev?s belereszelve. Ezeket ?sszekeverj?k, 1/2 b?gre s?r? k?kusztejet adunk hozz? ?s annyi meleg vizet, hogy l?gy nokedlit?szta-jelleg? legyen. Serpeny?ben 1 ev?kan?lnyi k?kuszzs?rt hev?t?nk ?s ebbe ?ntj?k a massz?t, sz?pen elegyengetj?k. K?zepes l?ngn?l s?t?getj?k, mikor pirul az alja, megforgatjuk, hogy minden?tt sz?pen ?ts?lj?n. Lehet ropog?sabban vagy l?gyabbra - ki hogy szereti.
T?lal?sn?l saj?t (cukormentes) ?fonyalekv?rral locsoltam meg, m?ln?t ?s fekete ribizlit tettem r? ?s k?kusztejporral hintettem meg, mint porcukor-imit?ci?. ?
A t?szt?b?l abszol?t nem hi?nyzott a cukor, de ha valakinek m?gsem el?g ?des, kev?s m?zzel vagy m?s ?des?t?vel seg?thet rajta.
J? ?tv?gyat!
Egy 1,2 dl-es kis b?gr?csk?vel m?regettem (m?r amennyire), ebb?l a mennyis?gb?l lett k?t szem?lyre val? adag.
Teh?t a lisztnem?ek: 1/4 b?gre k?lesk?sa, 1/2 b?gre barnarizsliszt, 1 b?gre k?kuszliszt, 1 ev?kan?l k?kuszreszel?k, 1/2 kiskan?l ?tif?magliszt, 1 ev?kan?l chiamag, k?shegynyi van?liapor, plusz egy f?l (bio) citrom h?j?b?l kev?s belereszelve. Ezeket ?sszekeverj?k, 1/2 b?gre s?r? k?kusztejet adunk hozz? ?s annyi meleg vizet, hogy l?gy nokedlit?szta-jelleg? legyen. Serpeny?ben 1 ev?kan?lnyi k?kuszzs?rt hev?t?nk ?s ebbe ?ntj?k a massz?t, sz?pen elegyengetj?k. K?zepes l?ngn?l s?t?getj?k, mikor pirul az alja, megforgatjuk, hogy minden?tt sz?pen ?ts?lj?n. Lehet ropog?sabban vagy l?gyabbra - ki hogy szereti.
T?lal?sn?l saj?t (cukormentes) ?fonyalekv?rral locsoltam meg, m?ln?t ?s fekete ribizlit tettem r? ?s k?kusztejporral hintettem meg, mint porcukor-imit?ci?. ?
A t?szt?b?l abszol?t nem hi?nyzott a cukor, de ha valakinek m?gsem el?g ?des, kev?s m?zzel vagy m?s ?des?t?vel seg?thet rajta.
J? ?tv?gyat!