Créme brulée
sponsored links
Piros jóvoltából végre került egy karamellizáló pisztoly a konyhámba. Hiánya óriási volt, nem is tudom, hogy lehettem meg eddig nélküle. Ami késik, nem múlik, végre újabb célra is használhatom a szufflés edénykéim: az elmúlt hetekben többször is készítettem créme bruléet. Eredete homályba vész, a különbözõ nemzetek mind magukénak vallják, talán a neve miatt a francia valószínû. De mindez különösképpen nem is izgat, az a lényeges, hogy feltalálták. Egyszerû és nagyszerû desszert. Az ember dekadensen beszakítja a felsõ karamell réteget, majd elégedetten kikanalazza a finom krémet. A pisztoly birtokba vétele óta többféle elkészítési móddal is próbálkoztam, nekem az vált be, amikor a krémet nem melegítettem fel elõre, ekkor lett szinte tökéletes az állaga. És még két dolog fontos: a jó minõségû, zsíros tejszín és a vanília. Hiába, nem diétás.
Hozzávalók (8 adag)...