Crumpet avagy az angliai palacsinta

2017-09-27

sponsored links



Hozzávalók: 55 ml langyos víz, 1 teáskanál szárított élesztõ, 1 teáskanál cukor, 225 dkg  liszt, 1 teáskanál szódabikarbóna, csipetnyi só, 275 ml tej, vaj vagy olaj a sütéshez;


Elkészítése: Az élesztõt összevegyítjük a cukorral, rátöltjük a vizet, összekavarjuk és 10 percig állni hagyjuk. A lisztet összekavarjuk a sóval meg a szódabikarbónával, rátöltjük az élesztõs keveréket meg a tejet és csomómentes, vastagabb masszát kavarjuk belõle. Fóliával letakarjuk és 30 percig kelni hagyjuk.  A serpenyõt meg a fémgyûrûket felhevítjük, kikenjük vajjal vagy olajjal, majd mindegyik gyûrûbe 2-3 evõkanál masszát teszünk(kb. 1-1,5 cm vastag legyen a massza). Közepes lángon sütjük. mikor az alja megsült, leemeljük a gyûrûket, a palacsintákat pedig megfordítjuk és 1 percig sütjük. Vajjal, lekvárral és gyümölcsökkel tálaljuk. 



Folytats a blogon ... aledakonyhaja.blogspot.com/2017/09/cr...

sponsored links

Keres?s