Crostini bivalytejes mozarellával
sponsored links
Olaszországi túrázásaink alkalmával gyakran még hajnalban, napfelkelte elõtt indultunk és általában korgó gyomorral érkeztünk be kis eldugott falucskákba. Ha Focacceria-t nem is mindig találtunk, azért egy-egy kávézó mindig akadt, ahol étvágyûzõként megehettünk egy apró pirítóst (olasz nevén Crostini-t). A Crostini általában fehér parasztkenyérbõl készül és attól függõen, hogy a gazdának mi van éppen otthon, szezonális, finomabbnál finomabb feltéttel kapjuk.
Hétvégén sikerült beszereznünk bivalytejes mozarellát, mely a mozarellák királya! A legtöbbek által ismert síma tehéntejes mozarellával ellentétben, ez finom krémes, intenzív ízvilággal rendelkezik, arról nem is beszélve, hogy hatalmas nagy, így akár 3-4 személy számára is elegendõ. Ugyan jóval drágább, de ha egy jót szeretnénk enni, akkor mindenképp megéri beszerezni. A Crostini-t rengeteg féle képpen elkészíthetjük, így ha nem kapunk bivalymozarellát, akkor legyünk kreatívak, gyakorlatilag bármilyen otthoni hozzávalót (paradicsom, paprika, olajbogyó, spenót, stb.) felhasználhatunk. Csupán arra figyeljünk, hogy ne vigyük túlzásba a feltéteket, mert akkor nem érezzük az egyes elemek igazi ízét.
Hozzávalók
- fehér parasztkenyér felszeletelve
- bivalymozarella
- fokhagymagerezd
- paradicsom (lehet olajban pácolt szárított is) ...