Crostata ricottával és eperrel

2012-03-16

sponsored links


Vásárlás közben mostanában mindig arra kanyarodom, amerre az eper található. A fagyasztóból már a múltkor kirámoltam az utolsó megmentett készletet is, és már nagyon várom az igazi, földi, illatos és zamatos epret! Elkészült a tavaszi zöldség és gyümölcs listám, a listán azok a finomságok találhatók, amikre azonnal lecsapok majd, ha feltünnek a piacon.....mint pl. a medvehagyma, lelki szemeim elõtt már sül belõle a pogácsa, zsömle, listás a rebarbara is, na belõle pitét is szeretnék, lekvárt is, kompótot és krémlevest is egy kis eperrel kombinálva...

A tortát tegnap este készítettem, mert a mai napra egész napos kertészkedés volt ütemezve, és végre lekentem pár fa árut is fotó dekornak, amit már jó pár hónapja tervezek, persze még mindig nem végeztem velük! És hát az idõ....na az idõ, az csodaszép volt, tökéletesen passzolt hozzá ez a ricottával bolondított torta, tetején az egészben hagyott eperrel.
A tésztát Jamie Oliver könyvébõl szedtem, remek kis torta alap, ajánlom figyelmetekbe! A többit improvizáltam, a már említett ricottát és habtejszínt hoztam krémnek, és a maradék eperdzsemet is elhasználtam a hûtõbõl, így azt hiszem készen állok friss lekvárral megtölteni a polcon sorakozó üres üvegeimet!!
 
Hozzávalók
28 cm átmérõjû pite formához

Az omlós tésztához

125 g puha vaj
100 g porcukor
egy csipet só
255 g búza liszt
fél citrom lereszelt héja ...

Folytats a blogon ... insalatadipolpo.blogspot.com/2012/03/...

sponsored links

Keres?s