Crostata (Nigella-féle)
sponsored links
A crostata egy omlós tésztából készülõ gyümölcsös vagy lekváros olasz sütemény, ez a név azonban Nigella könyvében (Házi istennõ, mi más) egy kevert tésztájú kuglóf-szerûséget takar. Ami egyébként finom meg minden, csak valami más nevet kellett volna neki találni.
Majd a közeljövõben sütök egy "rendes" crostatát is. Az anyák úgyis folyton lekvárokkal akarnak elárasztani, bár mindketten tudják - különösen az enyém - hogy mennyire nem szeretem*. Úgyhogy néha lekváros süteményt kell sütni (nyilvánvalóan csökkentett cukortartalmú tésztával, mert a rémesen édes lekvár amúgy vállalhatatlan. Ebben a receptben is 33%-kal csökkentettem a tésztában a cukrot, és még így is édes volt. Ami lekváros és most kívánom, az az isler, anyám féle ...