CROQUE MONSIEUR -- Sajtos szendvics

2011-09-20

sponsored links

Éljen a sajtos szendvics! Sajtos szendvics és sajtos szendvics közt óriási különbség lehet. Ezt a mennyei verziót Az Egyszerûen Bonyolult címû filmben látottak és az eredeti recept inspirált. Kinéztem az ablakon és ma olyan meleg szendvics nap van.

Ja és ne felejtsük el, hogy Julia Child lázban égek, tehát jöhet minden ami francia. A francia bisztrókban és bárokban kedvelt szendvicsrõl van szó, melyet sonkával, Gruyére sajttal és Besamel vagy Mornay (= Besamel + reszelt Gruyére sajt) mártással készítenek, ha legközelebb arra járok feltétlen kipróbálom.

A croque monsieur száz éves múltra tekint vissza: az 1900-as évek elején tûnt fel elõször egy párizsi kávézó étlapján. A név a croquer (rágni, ropogni) igébõl ered, s hogy a monsieur hogy került a croque után, azt bizonyosan senki nem tudja. A szendvics ...


Folytats a blogon ... mazsakonyhaja.blog.hu/2011/09/20/croq...

sponsored links

Keres?s