Croque monsieur - melegszendvics

2011-11-21

sponsored links


Régebben rendszeresen csináltam melegszendvicset, sokféleképpen. Volt olyan, amihez a hozzávalókat egymásra halmoztam, gyakran sorban elõ is sütöttem, a végén pedig összerakva, leggyakrabban sajttal a tetején, ami egyúttal össze is fogta az egészet. Például simán a kenyérre vaj, rá egy szelet felvágott, reszelt sajt. De olyan is volt, hogy összekevertem krémmé-pástétommá az alapanyagokat, és azt a kenyérre kenve megsütöttem. Mindegyiket nagyon jól lehet variálni a kedvünk és persze a kéznél lévõ anyagok szerint.

Gyerekkoromban, azt hiszem, nem ismertük a melegszendvicset, csak pirítós vagy bundás kenyeret ettünk, amire esetleg rá lehet fogni ezt a nevet. A pirítós nálunk nem szárazon, hanem leginkább libazsírban sült, aztán jól bedörzsöltük fokhagymával, megsóztuk, és általában citromos teával fogyasztottuk vacsorára.

Úgy emlékszem*, a melegszendviccsel akkor ismerkedtem meg, amikor Pesten, a Visegrádi utca és a Szent István körút sarkán nyílt egy büfé, ahol az utcára nézõ részen kezdtek ilyet árulni. A kenyerek ezzel-azzal voltak megkenve, piros fényû infralámpa tartotta õket melegen. (Ilyen lámpát is akkor láttam elõször.) Hogy milyen kencék voltak rajta, nem emlékszem, csak arra, hogy ...


Folytats a blogon ... beck.blog.hu/2011/11/21/croque_monsie...

sponsored links

Keres?s