Croque Madame Extreme ? gombával, szardellával, fürjtojással

2014-02-27

sponsored links







Sokaknak nem ez az összetétel az elsõ gondolata, ha Croque Madame-t készítenek. Pedig a külcsín és az íz összhang is zseniális!
Minden nagy mû elõtt kell egy piszkozat, szól a fáma a teremtés kapcsán. Ez most duplán igaz, mert a Croque Monsieur tökéletesítésének érzem a Croque Madame-t. J


Ez a melegszendvics is mediterrán parasztkenyerembõl készült:

Mediterrán parasztkenyér ? dagasztás nélkül


Szerintem sokkal finomabb és izgalmasabb, mintha toast kenyérbõl készítenénk. 
Nem tudom, honnan jött ez az összeállítás, de már tudom, hogy nagyon jó passzban voltam! J

Hozzávalók 1 nagy szendvicshez:

2 szelet parasztkenyér pirítva          
2 dkg vaj
4 barna csiperke szeletelve
? fej lilahagyma szeletelve
petrezselyemlevél nagyobbra tépkedve
Himalája só, frissen õrölt bors
3 szardella filé
3 evõkanál besamelmártás
5 dkg finomra reszelt gruyére sajt
3 fürjtükörtojás

A kenyérszeleteket megpirítottam és az egyik szeletet megkentem besamellel. Megszórtam a sajt felével majd ráhalmoztam a gombaragut: vajban megdinszteltem a lilahagymát, majd megpirítottam benne a gombát, fûszereztem, végül petrezselyemlevéllel szórtam meg és lehúztam a tûzrõl. Ráfektettem a szardella filéket és befedtem a másik szelet kenyérrel. Rászórtam a maradék sajtot és betoltam a grillbe. Csak addig, hogy a sajt és a besamel megolvadjon.

Közben fürjtükörtojást készítettem, ezzel koronáztam meg a szendvicset.






Azonnal tálaltam.

Nem sokat tudok hozzáfûzni csak annyit, hogy extrém mutatós és finom volt! J





Folytats a blogon ... nemvagyokmesterszakacs.blogspot.com/2...

sponsored links

Keres?s