Croque Madame Extreme ? gombával, szardellával, fürjtojással
sponsored links
Sokaknak nem ez az összetétel az elsõ gondolata, ha Croque Madame-t készítenek. Pedig a külcsín és az íz összhang is zseniális!
Minden nagy mû elõtt kell egy piszkozat, szól a fáma a teremtés kapcsán. Ez most duplán igaz, mert a Croque Monsieur tökéletesítésének érzem a Croque Madame-t. J
Ez a melegszendvics is mediterrán parasztkenyerembõl készült:
Mediterrán parasztkenyér ? dagasztás nélkül
Szerintem sokkal finomabb és izgalmasabb, mintha toast kenyérbõl készítenénk.
Nem tudom, honnan jött ez az összeállítás, de már tudom, hogy nagyon jó passzban voltam! J
Hozzávalók 1 nagy szendvicshez:
2 szelet parasztkenyér pirítva
2 dkg vaj
4 barna csiperke szeletelve
? fej lilahagyma szeletelve
petrezselyemlevél nagyobbra tépkedve
Himalája só, frissen õrölt bors
3 szardella filé
3 evõkanál besamelmártás
5 dkg finomra reszelt gruyére sajt
3 fürjtükörtojás
A kenyérszeleteket megpirítottam és az egyik szeletet megkentem besamellel. Megszórtam a sajt felével majd ráhalmoztam a gombaragut: vajban megdinszteltem a lilahagymát, majd megpirítottam benne a gombát, fûszereztem, végül petrezselyemlevéllel szórtam meg és lehúztam a tûzrõl. Ráfektettem a szardella filéket és befedtem a másik szelet kenyérrel. Rászórtam a maradék sajtot és betoltam a grillbe. Csak addig, hogy a sajt és a besamel megolvadjon.
Közben fürjtükörtojást készítettem, ezzel koronáztam meg a szendvicset.
Azonnal tálaltam.
Nem sokat tudok hozzáfûzni csak annyit, hogy extrém mutatós és finom volt! J