Croissant - Plunder tészta

2012-03-09

sponsored links


A croissant-ról talán nem írnék vég nélküli bevezetõt. Számomra a péksütemények alfája és omegája. Ha jó. Én is régóta keresem A receptet, az igazit. Már közeledek hozzá, de még mindig nem az, amire vágyom. Viszont mostanában olvastam egy érdekességet, ami még számomra is új volt. Mégpedig az eredetét illetõen, amirõl eddig az élt a köztudatban, hogy francia lenne. Viszont az is lehet, hogy osztrák õsiséggel bír. Ugyanis amikor annak idején a törökök kivonultak Bécs alól, egy pék a gyõzelem tiszteletére  félhold alakú péksüteménnyel lepte meg fogyasztóit. Ez volt a mai kifli (Kipferl) eredete. Innen indult útjára (és továbbfejlesztésre) francia felmenõihez. Így vagy úgy, de egy örök klasszikus született.

Hozzávalók (14 darabhoz):

50 dkg liszt
4,2 dkg élesztõ
2 dl langyos tej
3 dkg cukor
2 tojás ...

Folytats a blogon ... streatcorner.blogspot.com/2012/03/cro...

sponsored links

Keres?s