Croissant
sponsored links
Nem is emlékszem hány éve ettem elõször ilyen péksüteményt... még talán középiskolás lehettem. Az biztos, hogy akkor elhatároztam egyszer ilyet én is sütök. Aztán szépen ráfelejtettem a dologra. Van ilyen. Évekig lapul a terv az ember agyának egy kis rejtett fiókjában, mire megvalósításra kerül a sor. Hát ez most egy ilyen nap. Õsz van... néha szomorkás, borongós, most épp csodás, napsütéses. Hétvége van és ilyenkor nincs is jobb, mint a konyhában sürgölõdni és sütni valamit, amitõl finom illatok lengik be a házat. :) Majd jöhet a jól megérdemelt pihenés és kóstolás a napsütötte teraszon. Persze a terv megvalósítása nem is volt olyan egyszerû, mint gondoltam. Azért azt sejtettem, hogy sok receptet találok majd itthon a szakácskönyvekben és a neten, de nem gondoltam, hogy ennyit. Rengeteg elkészítési móddal, a hozzávalók arányainak ezernyi variációjával... Na hát akkor tessék: Én is kitaláltam a sajátomat. :) Az alábbi formázási módról több helyen olvastam. Persze ezt is megvariáltam, de csak egy kicsit. Margarin helyett használhatunk vajat. Nekem most ez volt itthon és sokan írták, hogy margarinnal jobban sikerült, ezért nem rohantam el a boltba. :D Azért legközelebb vajjal is megsütöm, persze szigorúan tudományos célból. ;)
Hozzávalók 16 db-hoz:
Az alaptésztához:
70 dkg sima liszt
1,5 dl tej (2,8 %-os)
2,5 dl tejföl (20 %-os) ...