Croissant
sponsored links
Hozzávalók: 70 dkg liszt, 1 pohár joghurt vagy kefir (140 g), 2 dl tej, 1 kk só, 4-5 ek. cukor, 2 tojás, 5 dkg élesztõ, 25 dkg hideg vaj, 1 tojás a kenéshez
A hozzávalókból, a vaj kivételével tésztát dagasztottam, majd hûtõbe tettem 1-1,5 órára. Ezután nyolc egyforma darabba vágom, gömbölyítem õket, majd mindet kinyújtom jó vékonyra, kör alakúra.. A hideg vajat sajt reszelõn lereszeltem és körülbelül 7 egyenlõ kupacra osztottam. Az elsõ kinyújtott lapra szórtam egy adagot, rátettem a következõ lapot, erre jött megint vaj, megint lap, így tovább, míg el nem fogyott. A legutolsó lap tetejére nem kell vaj. Ezután a tésztát kinyújtottam, olyan ...
A hozzávalókból, a vaj kivételével tésztát dagasztottam, majd hûtõbe tettem 1-1,5 órára. Ezután nyolc egyforma darabba vágom, gömbölyítem õket, majd mindet kinyújtom jó vékonyra, kör alakúra.. A hideg vajat sajt reszelõn lereszeltem és körülbelül 7 egyenlõ kupacra osztottam. Az elsõ kinyújtott lapra szórtam egy adagot, rátettem a következõ lapot, erre jött megint vaj, megint lap, így tovább, míg el nem fogyott. A legutolsó lap tetejére nem kell vaj. Ezután a tésztát kinyújtottam, olyan ...