Croissant egyszerûen
sponsored links
Egy receptkönyv tesztelésekor már készítettünk olyan croissant hagyományos francia recept alapján, ami az eddig valaha evett legfinomabb péksüteményekkel vetekedett, felfalása 5 percet, elkészítése viszont -kis túlzással- 1 teljes napot igényelt. Az biztos, hogy az átlagos háztartásokban így nem lehet gyakori vendég, legalább is a saját készítésû.
Ezzel a recepttel nem a klasszikus, tökéletes croissant elkészítése volt a cél, de nagyon közelít az eredmény, ráadásul egy szimpla dagasztáshoz hasonlítva nincs sok plusz munka, összességében maximum 25-30 perc jelenlétet igényel a kelesztések nélkül.
A tésztába teljes kiõrlésû lisztet is kevertem, így is nagyon könnyed, finom lett, illetve néhány darabot le is fagyasztottunk, amit jól tolerált, grillezõben (vagy sütõben) átmelegítve újra ropogós lett a külseje és puha a belseje.
CROISSANT EGYSZERÛEN 12 db (egészségesebb összetevõk)
tésztához:
40 dkg liszt (teljes kiõrlésû és fehér tönköly)
25 dkg natúr joghurt
1 dl kézmeleg víz
1 csomag porélesztõ
2 teáskanál só (nem finomított)
1 teáskanál cukor (nyers nád) ...