Croissant by Michel Roux - könyvajánló
sponsored links
Amikor kezembe kaptam Michel Roux Tésztavarázs címû könyvét, muszáj volt néhány órán át nézegetnem, olvasgatnom.
A kiadó kért fel rá - több gasztrobloggerrrel egyetemben - hogy készítsük el belõle a számunkra szimpatikus tésztaféléket és véleményezzük, népszerûsítsük a kiadványt.
A könyv minõsége kiváló, a képek varázslatosak. Sokat gondolkodtam rajta, hogy melyik tésztaféle legyen az elsõ, melyet kipróbálok. A croissant mellett döntöttem, így kivártam az alkalmat, mert a croissant készítés nem villámháború és nem tréfadolog.
A többcsillagos mesterséf vérbeli profi, egyszerûen és odaadással ír a tésztákról és elkészítésükrõl, de valljuk be, a nagy francia klasszikusok jó része nem kezdõ háziasszonyoknak szól.
Már készítettem hagyományos croissant, Michel Roux croissant receptje éppúgy mutatott különbségeket, mint az égetett tészta leírása, az általam évek óta használatostól.
Egészen hasonló végeredményhez jutottam, mint utóbb, amikor croissant készítettem. Könnyû, vajas, kívül ropogós, belül foszlós süteményeket kaptam. A fele mennyiséget lefagyasztottam, néhány nap múlva sütöttem ki, ezek is nagyszerûen viselkedtek.
Már ki is néztem az újabb, klasszikus recepteket, azt hiszem ezek a gyors leveles tészta és a briós tészta lesz.
A klasszikus alaptésztákból számtalan ötlettel szolgál a szerzõ a ...