Creole Jambalaya

2011-12-04

sponsored links

 Ez a név beleégett már rég a fejembe, valahogy jól hangzik :)

Ahogy olvasgattam kiderült hogy jól tippeltem, közeli rokona a paella-nak, távolabbi rokona a bácskai rizseshúsnak.
Röviden, a spanyolok ellenállhatatlan késztetést éreztek az újvilágban is paella készítésre, sáfrány nem volt, megpróbálták összehozni abból ami épp akadt. Aztán jöttek a franciák, és valahogy összeérett a dolog.
A név a wikipedia szerint a provance-i jambalaia-ból ered, ami keveréket jelent.
Mint minden más tisztességes rizses egytálétel mondjuk.
A recept az egyik portálon parázs vitát váltott ki a fontosabb szabályokat illetõen, egy déli lokálpatrióta a következõkben határozta meg azokat:
1. fõ összetevõje a ...

Folytats a blogon ... fast-food.blog.hu/2011/12/04/creole_j...

sponsored links

Keres?s