Creme caramel (Flan)

2012-12-26

sponsored links


Sûrû krém/puding, karamell öntettel.
Tejbõl és tojásból készült krém, amit szintén gõzfürdõben sûrítünk be és a trükkös készítés módnak köszönhetõen, amikor a tálkából kiborítjuk egy folyékony karamellréteg vonja be.
Tehát ennek nem a tetején roppan a karamell, hanem lágyan borítja be a desszertet.
Falatnyi, ideális édesség egy vacsora lezárására, no meg akkor is, ha már nem vágyunk édességre, csak
egy gondolatnyi finomságra.
A Créme brulée és a Crema Catalana után elkészült a Creme caramel is.

A történetérõl itt többet megtudhatunk.
Sok recept létezik: a tojás számát, sárgája és egész tojás arányát, a tej mennyiségét variálják..
Én is picit ízlésünkre szabtam.
A tej egy részét magasabb zsírtartalmú tejszínre cseréltem, ami bizony nem tett rosszat, sokkal selymesebb lett az eredmény (a zsíros házi tej pont ideális lenne, de az most nekem nem volt, így javítottam a tejszínnel).
Viszont mindig sok karamellt ...

Folytats a blogon ... szeretetrehangoltan.blogspot.com/2012...

sponsored links

Keres?s