Creamed corn ?krémes kukorica? ? ?Végigfõzni a Meatless-t?
sponsored links
Még a szokásosnál is lazábban követtem a receptet. De nagyon jó lett. :-) Nyilván az eredeti is jó, de nekem se friss jalapeno se koriander nem terem a sarkon/kertben/konyhaablakban. És a chilinek nem is vagyok túl nagy rajongója. Úgyhogy egy csipet chiliport raktam bele, és snassz módon petrezselymet vágtam a tetejére.
Vannak dolgok, amiket nem értek. Például hogy miért könnyebb tavaszi tekercshez való rizslapot venni, mint befõttes gumit. És hogy korianderzöldet szerezni miért olyan lehetetlen küldetés.
Hozzávalók:
- 1 csésze mirelit kukorica, felengedve (lehetõleg extra édes)
- 1 teáskanál apróra vágott hagyma
- fél csésze víz
- só
- 1 teáskanál olíva olaj
- 1 csipet õrölt chili
- pár kanálnyi feta
- korianderzöld (soha sem találok, ezért most és nálam általában petrezselyem, de a bazsalikom is jó lehet hozzá)
- 1-2 evõkanál görög joghurt
Az olajat felhevítem, és pár perc alatt üvegesre sütöm a hagymát. Hozzáadom chilit, átforgatom, majd belekeverem a kukoricát és a vizet. Idõnként megkeverve, 5-7 percig fõzöm ? ennyi idõ alatt meg kell puhuljon a kukorica. Átkanalazom egy tálba, belekeverem a joghurtot, sózom, a tetejére morzsolom a fetát, megszórom a zöldfûszerrel, és azonnal tálalom.
2 adag lesz belõle, remek kísérõ a tex-mex ételek mellé.