Cream tart
sponsored links
Vagy keksztorta... de ez a cream tart elnevezés nekem sokkal jobban tetszik :)
Legjobb barĂĄtnĂ”m szĂŒlinapjĂĄra kĂ©szĂŒlt, igazi csalĂĄdi összefogĂĄsban... Apu csinĂĄlta nekem a sablont, mert egy Ă©pĂtĂ”mĂ©rnök mindig jĂł ha van a csalĂĄdban, Anyu vĂĄgta ki, ismerve a kĂ©zĂŒgyessĂ©gemet... szĂłval nekem mĂĄr csak sĂŒtnöm Ă©s dĂszĂtenem kellett :)))
A szĂv 23 centimĂ©teres a pereme, 5,5 cm.
Biztonsågi jåtékos vagyok ezért annyi tésztåt csinåltam hogy még bÔven maradt.
HozzĂĄvalĂłk:
TĂ©szta:
300 g liszt
200 g vaj
100 g porcukor
1 db tojassargaja
Csipet so
Krém:
250 g mascarpone
200 ml habtejszĂn
1-2 ek porcukor
Citromlé
DĂszĂtĂ©shez:
virĂĄg
habcsĂłkok
mini pillecukrok
eper
DĂszĂtĂ©shez:
virĂĄg
habcsĂłkok
mini pillecukrok
eper
A tĂ©szta hozzĂĄvalĂłibĂłl linzer tĂ©sztĂĄt gyĂșrunk Ă©s hĂ»tĂ”be tesszĂŒk 1 ĂłrĂĄra.
A sĂŒtĂ”t elĂ”melegĂtjĂŒk 170 fokra.
A tĂ©sztĂĄt sĂŒtĂ”papĂron kinyĂștjuk, a sablon segĂtsĂ©gĂ©vel kivĂĄgjuk Ă©s sĂŒtĂ”papĂrral egyĂŒtt ĂĄthelyezzĂŒk a tepsire.
170 fokon 8-10 percig sĂŒtjĂŒk.
UgyanĂgy kĂ©szĂtĂŒnk mĂ©g egy szĂvet.
Hagyjuk teljesen kihûlni Ôket, akkor szilårdulnak meg teljesen.
A krĂ©mhez felverjĂŒk a habtejszĂnt, összekeverjĂŒk a mascarponĂ©val, ĂzesĂtjĂŒk porcukorral Ă©s citromlĂ©vel.
Az egyik szĂvet rĂĄtesszĂŒk arra a tĂĄlra amin tĂĄlalni szeretnĂ©nk, a krĂ©m felĂ©t habzsĂĄkba töltjök Ă©s kis halmokat nyomunk a szvre.
RĂĄhelyezzĂŒk a mĂĄsik szĂvet Ă©s a krĂ©m mĂĄsik felĂ©t rĂĄnyomjuk.
HĂ»tĂ”be tesszĂŒk 15-20 percre.
TĂĄlalĂĄs elĂ”tt kedvĂŒnk szerint feldĂszĂtjĂŒk a tortĂĄt.