Cream tart

2018-03-10

sponsored links

Vagy keksztorta... de ez a cream tart elnevezés nekem sokkal jobban tetszik :)
Legjobb barĂĄtnĂ”m szĂŒlinapjĂĄra kĂ©szĂŒlt, igazi csalĂĄdi összefogĂĄsban... Apu csinĂĄlta nekem a sablont, mert egy Ă©pĂ­tĂ”mĂ©rnök mindig jĂł ha van a csalĂĄdban, Anyu vĂĄgta ki, ismerve a kĂ©zĂŒgyessĂ©gemet... szĂłval nekem mĂĄr csak sĂŒtnöm Ă©s dĂ­szĂ­tenem kellett :)))
A szív 23 centiméteres a pereme, 5,5 cm.
Biztonsågi jåtékos vagyok ezért annyi tésztåt csinåltam hogy még bÔven maradt.


HozzĂĄvalĂłk:
TĂ©szta:
300 g liszt
200 g vaj
100 g porcukor
1 db tojassargaja
Csipet so

Krém:
250 g mascarpone
200 ml habtejszĂ­n
1-2 ek porcukor
Citromlé

Díszítéshez:
virĂĄg
habcsĂłkok
mini pillecukrok
eper



A tĂ©szta hozzĂĄvalĂłibĂłl linzer tĂ©sztĂĄt gyĂșrunk Ă©s hĂ»tĂ”be tesszĂŒk 1 ĂłrĂĄra.
A sĂŒtĂ”t elĂ”melegĂ­tjĂŒk 170 fokra.
A tĂ©sztĂĄt sĂŒtĂ”papĂ­ron kinyĂștjuk, a sablon segĂ­tsĂ©gĂ©vel kivĂĄgjuk Ă©s sĂŒtĂ”papĂ­rral egyĂŒtt ĂĄthelyezzĂŒk a tepsire.
170 fokon 8-10 percig sĂŒtjĂŒk.
UgyanĂ­gy kĂ©szĂ­tĂŒnk mĂ©g egy szĂ­vet.
Hagyjuk teljesen kihûlni Ôket, akkor szilårdulnak meg teljesen.
A krĂ©mhez felverjĂŒk a habtejszĂ­nt, összekeverjĂŒk a mascarponĂ©val, Ă­zesĂ­tjĂŒk porcukorral Ă©s citromlĂ©vel.
Az egyik szĂ­vet rĂĄtesszĂŒk arra a tĂĄlra amin tĂĄlalni szeretnĂ©nk, a krĂ©m felĂ©t habzsĂĄkba töltjök Ă©s kis halmokat nyomunk a szvre.
RĂĄhelyezzĂŒk a mĂĄsik szĂ­vet Ă©s a krĂ©m mĂĄsik felĂ©t rĂĄnyomjuk.
HĂ»tĂ”be tesszĂŒk 15-20 percre.
TĂĄlalĂĄs elĂ”tt kedvĂŒnk szerint feldĂ­szĂ­tjĂŒk a tortĂĄt. 




Folytatás a blogon ... https://sutizona.blogspot.com/2018/03...

sponsored links

Keres?s