Cordon bleu brokkolis krumplipürével
sponsored links
Ezt az ételt az erdei házikónknál fogyasztottuk egyik alkalommal, amikor kint voltunk. Nagyon szeretünk ott lenni, idén nyáron több napot is az erdõn töltöttünk, ahol csend van, friss, oxigéndús levegõ, és mi, magunk. Ott van idõ mindenre, de fõleg egymásra.
A magam számára ezt az ételt diétásan késztettem, szénhidrátszegény lisztben paníroztam a húst, kókuszzsírban sütöttem, illetve köretként csak sajtos brokkolit fogyasztottam.
Hozzávalók 4 személyre:
- 4 szelet sertéshús
- 8 dkg sajt (sárga cheddar-t használtam)
- 4 szelet sonk
- 2 tojás
- 6 evõkanál zsemlemorzsa
- 4 evõkanál liszt
- 4 evõkanál õrölt dió
- 6-8 evõkanál olaj
- 4 evõkanál mustár
- só, õrölt bors
A krumplipüréhez:
- 1 kg krumpli
- 50 dkg brokkoli
- 1,5 dl tej
- 2 evõkanál petrezselyemzöld
- só, õrölt bors
- csipetnyi õrölt szerecsendió
-->
Elkészítése:
- A krumplit meghámozzuk, megmossuk, és kockára vágva fõni tesszük. A fõzés vége elõtt 5 perccel hozzáadjuk a rózsáira szedett brokkolit, és együtt készre fõzzük. Néhény kisebb brokkoli darabot félreteszünk, a többit tejjel, apróra vágott petrezselyemzöddel, illetve sóval és borssal krémesre kavarjuk. Csipetnyi szerecsendióval fûszerezzük.
- A hússzeleteket vékonyra klopfoljuk. Mindkét oldalát sóval és borssal megszórjuk, majd minden szeletre sajtot és sonkát fektetünk. Szorosan felcsavarjuk, és elõször lisztbe, aztán felvert tojásba, végül pedig zsemlemorzsába forgatjuk.
- A tekercseket forró olajon minden oldalán pirosra sütjük.
- Tálaláskor a húst megvágjuk, és brokkolis krumplipürével tálaljuk. Mustárt kínálunk mellé.