Cookies - a kedvenc csokis keksz
sponsored links
A környezetemben minden pasi teljesen oda meg vissza tud lenni a cookiesért és bevallom én teljesen kekszfüggõ vagyok. Ez az igazi amerikai típus, ami kívül ropogós, de belül finom puha. Ezúttal csokis-narancsos-gyömbéres verzióban készült, de már számtalan cookiest gyártottam és minden változata remek volt. Klassz a csokis-kakaós, a vaníliás - csokis, a gyömbéres -fahéjas - citromos is.
Tesóm jött haza, beleszimatolt a levegõbe és reménykedve megkérdezte: COOKIES? Mosolyogva bólinthattam, hogy igen az és a páromnak már félretettem belõle Valentin nap örömére egy jól záródó fémdobozba, úgyhogy a konyhai mennyiség dézsmálható. Lelkesen neki is látott. Másnap estére egy morzsa sem maradt, pedig sokáig elállna, ha hagynánk... De mivel gyors sütirõl van szó nem kell nagyon nekigyürkõzni az utánpótlásnak. Kis túlzással tovább tartott megírnom a bejegyzést, mint megsütni.
Íme a kikísérletezett recept- 2 tepsinyi lesz belõle:
Hozzávalók:
- 20 dkg liszt - egy két kanál belõle teljes kiõrlésû tönkölyliszt, a többi fehér
- 13 dkg cukor - jót tesz neki ha a fele barnacukor, az kicsit ragacsosabb, de sima kristálycukorból is készíthetõ
- 1 teáskanál õrölt gyömbér és egy kávéskanál õrölt szerecsendió
- 2 teáskanál sütõpor
- 100 g étcsokoládé apróra vágva ...