comfort food 1 - dahl
sponsored links
megmagyarázhatatlanul vonzódom az angol nyelvû receptek közül azokhoz, ahol olyan szavakat használ a szerzõ, mint cosy meg comfort food (me hogy ezek magyar verzióitól idegrángást kapok akárhol olvasom is).
ez már a sznobság, mi?
de nem is ez a lényeg, hanem az új favoritom: Hugh Fearnley-Whittingstall, akinek van egy a zseniális könyve a 3 hozzávalós kajákról.
ez a veggie stopgap, a.k.a. dahl* krumplival és spenóttal ugyan pont nem ebbõl, hanem a decemberi delicious.-bõl van, de a 3 (fõ)összetevõsség pipa (curry meg alapból van minden jóravaló konyhában). és ráadásul comfort is.
*indiai alapvetés, bm hüvelyesbõl készülõ püré az alap, amihez a végén kevernek egyéb sült és friss zöldséget. naannal, rotival (kenyerek), rizzsel eszik.
25 dkg vöröslencse
36 dkg krumpli fõzve, kockázva
8 dl zöldségalaplé (kocka)
2 gerezd fokhagyma, zúzva ...