Coca cola torta
sponsored links
Alap: mandula torta: 6 tojás, 15 dkg darált mandula, 6 ek cukor, pici sütõpor és szódabikarbóna
Fehér csoki krém:
A tojássárgájákat kikeverjük a cukorral és beletesszük a sütõport diót, majd a fehérjét. Szögletes tepsiben 2 lapot sütünk. Elõmelegített sütõben tûpróbáig sütjük.
Fehér csoki krém:
1 tojás, 100 g fehér csoki (sok helyen kerestük a jó minõségû fehér csokit, az Aldiban lehet kapni), az eredeti mama diótortája receptben leírtaknál kevesebb csak 14-15 dkg vajat vagy rámát tettem bele.
A krémhez valókat a fehér csokival összefõztem és amint kicsit kihûlt akkor kevertem bele a vajat és habverõvel krémesítettem, majd betettem a hûtõbe egy kis idõre. Amikor kenhetõ állagú lett, akkor raktam csak a tortára.
Étcsokoládé krém:
1 tojás, 5 dkg cukor, 5 dkg kakaópor 15 g reszelt csoki, 10-14 dkg ráma
A krémhez valókat a fehér csokival összefõztem és amint kicsit kihûlt akkor kevertem bele a vajat és habverõvel krémesítettem, majd betettem a hûtõbe egy kis idõre. Amikor kenhetõ állagú lett, akkor raktam csak a tortára.
Étcsokoládé krém:
1 tojás, 5 dkg cukor, 5 dkg kakaópor 15 g reszelt csoki, 10-14 dkg ráma
A krémhez valókat a étcsokival összefõztem és amint kicsit kihûlt akkor kevertem bele a vajat és habverõvel krémesítettem, majd betettem a hûtõbe egy kis idõre. Amikor kenhetõ állagú lett, akkor raktam csak a tortára.
Burkolat: 300 g étcsokoládé 2 kanál kakaóvaj a temperáláshoz
Elõször elkészítjük a burkolatot. A csokoládét gõz felett felolvasztjuk.
A kiürült kólás flakonon vágunk egy ablakot, és itt folyatjuk bele a forró csokoládét melyet a kakaóvajjal kikeverve temperáltunk. egy keveset félre teszünk az ablak lezárásához
Egyenletesen elosztjuk mindenhová jusson csokoládé. Ez nem egyszerû feladat, többször neki futottam hogy mindenhová jusson és ne legyen túl vastag sehol.
5 percre mélyhûtõbe tesszük, ha kivettük megnézzük mindenhová jutott-e csoki.
Ha igen akkor jöhet a töltés.
A két lapot csíkokra vágjuk és megkenjük a két féle krémmel. Belerakjuk a csokis kólás flakonba rétegezve a fehér és csoki krémmel megkent csíkokat.
Ha kész vagyunk újra melegítjük a maradék étcsokit és bezárjuk az ablakot. 1 napra hûtõbe tesszük.
Most jön a másik nehéz feladat, kiszedni a flakonból a tortát úgy hogy egyben maradjon
Éles késsel, sniccerrel felvágjuk a mûanyagot, de a csokit nem szabad megsérteni.
Visszahelyezzük rá a feliratot és kupakot.
Az enyémen látszik hogy nem lett tökéletes, de nagy sikere volt az ötletnek, nem utolsó sorban finom is lett!Úgy raktuk össze a darabjait a fotó kedvéért.