Cobbler
sponsored links
...nagyon vegyes-, nagyon Ă”szi gyĂŒmölcsökkel. :)
Mivel az idÔ még most sem kegyes
(reggeltÔl folyamatosan esik),
kĂ©nytelen voltam egy csöppet bekapcsolni a sĂŒtĂ”t
(reggeltÔl folyamatosan esik),
kĂ©nytelen voltam egy csöppet bekapcsolni a sĂŒtĂ”t
-lett egy kis sĂŒtnivalĂłm. ;)
Hozzåvalók-a tésztåhoz:
-15 dkg sĂŒtemĂ©ny liszt
-1 cs sĂŒtĂ”por
-5 dkg (barna)cukor
-1 egész tojås
-10 dkg vaj (igazi :)
-1,5 dl tejszĂn (ez is igazi :)
a gyĂŒmölcsös rĂ©szhez:
-3 db alma
-3 db körte
-3 db Ôszibarack
-1 fĂŒrt, mag nĂ©lkĂŒli szĂ”lĂ”
-6 db friss fĂŒge
-barna cukor
Közepes méretû tepsihez való a jelenlegi
mennyisĂ©g, Ăgy termĂ©szetesen a mennyisĂ©gek
sem tekinthetĂ”k szentĂrĂĄsnak.
A gyĂŒmölcsöket mosom Ă©s darabolom
(a barackot meg is hĂĄmozom), majd alaposan
megszĂłrom barna cukorral a tetejĂŒket.
A tĂ©sztĂĄhoz valĂł szĂĄraz összetevĂ”ket is kĂŒlön
Ă©s a folyĂ©konyakat is kĂŒlön kikeverem, majd
kanållal összeforgatom.
A tĂ©sztĂĄt 2 kanĂĄl segĂtsĂ©gĂ©vel a gyĂŒmölcsökre
morzsolom.
ElĂ”melegĂtett sĂŒtĂ”, 180 fok, 20 perc.
Kivåló hideg idÔs desszert!