Cobb saláta
sponsored links
A saláta Bob Cobb-ról kapta a nevét, aki néhány késõn beesõ vendégnek a hûtõszekrényben talált maradékokból kreálta ezt a fogást. A hozzávalók listája nem igazán kötött, a forma a fontos, nem kell összekeverni a hozzávalókat, hanem csíkokban egymás mellé tenni És az öntetet mellé tálaljuk, ne öntözzük meg elõre!
Az öntetet az egyik GoodFoodból készítettem, ez kb. az amit az amerikaiak "ranch dressing"-nek hívnak (azaz tanyasi vagy farm öntet). Annyira szarok az üveges salátaöntetek, igazán megéri rászánni azt az 2-3 percet és keverni sajátot (az a sok mesterséges édesítõ* meg hasonlók, fujj, még akkor is sokkal-sokkal jobb a házi, ha kész majonézt használ az ember). Zöld salátákhoz pedig pikk-pakk össze lehet dobni egy adag vinaigrette-et, pár napig eláll a hûtõben, ha nem fogy el rögtön.
*úgymond zárójeles megjegyzés: Levinek eltartott egy darabig, mire rájött, hogy miért nem ízlik neki egyik-másik citromos sör (aka radler), egy csomóban mesterséges ízesítõ (is) van, aminek kiérzõdik az íze. Úgyhogy bogarásszuk az összetételeket.
Hozzávalók:
például:
- fõtt csirkehús ...