Clafoutis sárgabarackkal

2012-07-11

sponsored links



A Clafoutis egy sült, langyosan tálalandó francia gyümölcsös desszert, amit leggyakrabban cseresznyével, áfonyával vagy szederrel töltenek meg,
és porcukorral megszórva tálalják. Az írásos emlékek szerint a 19. századból ered, és a neve leegyszerûsítve azt jelenti: tészta cseresznyével. De mi van akkor, ha elkövetünk egy kis "merényletet", és a süteményt hazai édes sárgabarackkal töltjük meg? 

A süteményemet a Nosalty-n egy Flóra nevû lány cseresznyés desszertje ihlette meg, és mivel véletlenül sem szeretném elvenni tõle a dicsõséget, íme az eredeti recept! >>>
Én csupán azért használtam hozzá sárgabarackot, mert elõzõ nap kaptam egy nagyobb adagot, és kapóra jött, hogy felhasználjam. Mint utólag kiderült, érdemes volt. :-)

Sárgabarackos Clafoutis

Hozzávalók: 40 dkg sárgabarack kimagozva cikkelyekre vágva, 5 tojás, 8 dkg cukor, 8 dkg liszt, 1 citrom ...

Folytats a blogon ... feedproxy.google.com/~r/blogspot/LYSO...

sponsored links

Keres?s