Clafoutis sárgabarackkal
sponsored links
A Clafoutis egy sült, langyosan tálalandó francia gyümölcsös desszert, amit leggyakrabban cseresznyével, áfonyával vagy szederrel töltenek meg, és porcukorral megszórva tálalják. Az írásos emlékek szerint a 19. századból ered, és a neve leegyszerûsítve azt jelenti: tészta cseresznyével. De mi van akkor, ha elkövetünk egy kis "merényletet", és a süteményt hazai édes sárgabarackkal töltjük meg?
Én csupán azért használtam hozzá sárgabarackot, mert elõzõ nap kaptam egy nagyobb adagot, és kapóra jött, hogy felhasználjam. Mint utólag kiderült, érdemes volt. :-)
Sárgabarackos Clafoutis
Hozzávalók: 40 dkg sárgabarack kimagozva cikkelyekre vágva, 5 tojás, 8 dkg cukor, 8 dkg liszt, 1 citrom ...