Clafoutis liszt nélkül, nyírfacukorral
sponsored links
Dolce Vita nyereményjátékot hirdetett.
"A Nespresso idén tavasszal dobta piacra a limitált kiadású Naora kávéját. A kapszulája csajosan rózsaszín, nekem azonnal gyümölcsös karakterû kávét juttatott eszembe. Nem is tévedtem. Ribizli és szeder, e két gyümölcs ízjegyei keverednek a kávéval (nekem plusz egy kis csokisság is érzõdött). A gyümölcsösség ebben a kávéban nagyon kellemes savakkal párosul (ittam már olyat, ahol ez nem így volt), könnyû, de karakteres kávé a Naora. Különlegessége, hogy késõi szüretelésû kávébabok pörkölésébõl készül, hogy ízjegyekben ez mit ad hozzá a kávéhoz, nos ez is kiderül, majd a kóstolón. A feladat tehát alkossatok bármilyen desszertet, amelyben a ribizli, szeder a fõszereplõ és illik a kávéhoz. A desszertcsodák receptjét osszátok meg blogon, FB-n, bármilyen netes felületen, a linket pedig küldjétek el május 9-ig, kommentben ehhez a bejegyzéshez."
A clafoutis az egyik legegyszerûbb sütemény. Igazi békebeli uzsonnasüti, amit percek alatt el lehet készíteni, és egy csésze jó kávé mellé tálalni.
Most lisztmentesen, nyírfacukorral készítettem, így lisztérzékenyek és cukorbetegek is ehetik.
Hozzávalók: ...