Citrusos-fehérboros sárgarépa krémleves
sponsored links
Sárgarépa krémleves? Nem hiszem, hogy sokak szeme felcsillanna ennek hallatán :-)))
De ez a leves minden képzeletet felülmúlóan finom... Túlzás nélkül mondom, hogy minden cseppje egy élmény, képes lettem volna csak úgy magában egy bögrébõl elkortyolgatni... Selymes, ízes - imádok borral fõzni :-)
Elkészítése nem ördöngösség, de ha valakinek mégsincs kedve/ideje tûzhely mellé állni, próbáljon ki egy új ételfutárt, a FOODPANDÁT! Semmi más teendõ nincs vele, mint beírni a keresõbe a lakóhelyünk/tartózkodási helyünk irányítószámát, és máris lehet böngészni a helyi éttermek kínálata között, s egy órán belül elõttünk gõzölöghet az ebéd. Vagy a vacsora...
Citrusos-fehérboros sárgarépa krémleves
Elkészítési idõ: 45 perc
Hozzávalók:
- 50 dkg sárgarépa karikákra vágva
- 2 fej vöröshagyma finomra vágva
- 3 ek. vaj/olaj
- 3 dl száraz fehérbor
- 1,2-1,5 dl víz/húsleves
- 1-2 dl habtejszín (állati, 30%-os)
- 1 kezeletlen citrom héja (vagy 5 dkg kandírozott citromhéj - citronát)
- só, bors
A csirkemell galuskához:
- 20 dkg csirkemell filé
- 1 tojás
- 1 gerezd zúzott fokhagyma
- szerecsendió
- só, bors
A vöröshagymát megpároljuk a vajon, hozzáadjuk a répakarikákat. Felöntjük a borral és a vízzel/húslevessel, sózzuk, borsozzuk, ízesítjük a citrom lereszelt héjával, és teljesen puhára fõzzük.
Botmixerrel krémesre zúzzuk, majd hozzákeverjük a tejszínt is. Egyet forralunk rajta, kóstoljuk, ha kell, korrigáljuk az ízeket.
A galuskához ledaráljuk a csirkemellet, hozzáadjuk a fûszereket és a tojást. Sós, forrásban lévõ vízbe szaggatjuk a húsmasszát úgy, hogy két evõkanál segítségével nagy galuskákat formálunk, és csendes forrásban tartva 8-10 perc alatt készre fõzzük.
A leveshez kínáljuk.
Ihlet módosításokkal: Nõk Lapja Konyha 2013. október