Citromtorta muffin
sponsored links
Az egész ott kezdõdött, hogy múlt héten citromtortát szerettem volna készíteni. Sõt, el is készült, de megint a zselatinon buktam el, ízre a végeredmény jó lett, de enyhén kanalazós desszert sikeredett belõle. Viszont akkor megfogadtam, hogy többet nem teszek zselatint semmibe, mert ismét olyan bûz áradt a meleg vízben elkevert zselatinból, hogy megundorodtam tõle... Biztos érezte ezt már más is, sõt tudja is az okát ennek a fura szagnak, ugyanis a legtöbb zselatin állati eredetû, pontosabban azok csontjaiból kinyert zselésítõ anyag.... Úgyhogy utánanéztem, hogy mivel lehetne ezt helyettesíteni. Van ugyebár az agar-agar nevezetû anyag, ami tengeri vörösmoszatból készül, viszont óccónak nem mondható, én meg amúgy is ritkán használok ilyesmit, úgyhogy lapoztam is tovább. Egy másik oldalon ajánlotta valaki a Lidl áruház Tortenguss márkájú zselatinját, ami teljesen növényi eredetû. Mivel éppen van egy Lidi a szomszédban, így átröppentem megvizslatni eme terméket. Szimpatikus lett egybõl, mert tápióka és burgonyakeményítõt tartalmaz, sûrítõ anyaga pedig az E407 ami nem más, mint karragén amit vörösalgából állítanak elõ. Aztán van benne még egy E betûs kincs, még pedig az E336-os anyag, amit a borkõsavból nyernek ki, mint megtudtam. Úgy, hogy jött is velem vidáman egy csomaggal. Nem zselatin van egyébként ráírva hanem tortazselé, de a funkciója ugyanaz.Teljesen szagtalan volt jelentem és a végeredmény tökéletes lett.
Muffinformában készült, mert kisebb adagot akartam elõállítani. A hozzávalókat megduplázva egy kapcsos tortaformában tortává varázsolható.
Hozzávalók 8 darabhoz: ...