Citromtorta - mandula-, tönköly- és zabliszttel, nyírfacukorral
sponsored links
Mondanám, hogy közel 40 fokban a vízen kívül semmit sem tudok táplálékként magamhoz venni, de ez nem igaz. Sajnos az édesség az mindig jöhet és ez nem segít a diétámon. Viszont a nehéz, krémes, csokis verzióktól azért az idõjárás legalább erre a pár napra távol tart. Valami szomjoltó, hûsítõ sütit szerettem volna csinálni és mi sem jobb választás, mint a citromtorta. Be kell valljam, még soha sem csináltam, de az elsõ próbálkozás annyira sikeres lett, hogy muszáj lesz még egyszer megsütnöm/hûtenem :-) Iszonyatosan finom, intenzív citromos íz lett és egészséges nyírfacukros verzióban pedig külön öröm volt enni!
Hozzávalók (26 cm-es tortához)
Tészta:
- 10 dkg teljes tönkölyliszt
- 5 dkg zabliszt
- 5 dkg õrölt mandula
- 10 dkg vaj
- csipet vaníliapor
- 7 dkg nyírfacukor
- 1 tojás